Aurinkoa kotiin

Älykäs sähkövarasto pientaloon

Aurinkopaneelien tuottamasta sähköstä vain osa päätyy usein omaan käyttöön, sillä auringonpaiste ja sähkönkulutus eivät aina osu samalle hetkelle. Sähkövaraston avulla voit käyttää tuottamasi sähkön itse niin päivällä kuin yöllä.

 

Kysy lisää

Hyödynnä aurinko 100-prosenttisesti

Sähkövaraston avulla pystyt käyttämään aurinkosähköä myös silloin, kun paneelisi eivät sitä tuota. Sähkövarasto kasvattaa aurinkosähköjärjestelmäsi käyttöasteen 90 %:iin, ja sähkövarastoasiakkaanamme saat käyttöösi myös virtuaaliakun, joka nostaa oman tuotantosi käyttöasteen 100 %:iin.

Energiantuotanto on ratkaisevassa roolissa ilmastonmuutoksen haasteita ratkottaessa. Uusiutuvan energian tuotannon lisääntyessä lisääntyy myös tarve joustoon sähköverkossa. Hankkimalla sähkövaraston meiltä pääset vastaamaan tähän jouston tarpeeseen osana älykästä sähköverkkoa ja näin mahdollistamaan uusiutuvan energian tuotannon kasvattamista.

Sähkövarasto tasaa sähkönkäyttöäsi ja toimii varavoimana sähkökatkojen aikana. Sen avulla säästyt suunnitteilla olevilta tehomaksuilta ja sähkökatkojen aiheuttamilta kuluilta.

 

Aurinkoenergian tuotanto

Aurinkoenergiaa tuotetaan yleensä päivisin, jolloin auringonpaiste on kovimmillaan.

Aurinkoenergian kulutus

Ilman sähkövarastoa käytät itse aurinkoenergiaa vain silloin kun sitä tuotetaan.

Energian kulutus

Sähkövaraston avulla saat siirrettyä päivällä tuottamasi aurinkoenergian tunneille, jolloin aurinko ei paista. Näin saat parhaan hyödyn tuottamastasi energiasta.

Kasvata omavaraisuutta sähkövarastolla

Varastoimalla aurinkopaneelien tuottaman sähkön säästät sekä sähkö- että siirtolaskusta, kun verkosta ostamasi sähkön tarve pienenee ja aurinkopaneelien tuotanto ei valu verkkoon.

Valikoimastamme löydät laadukkaat ja joustavasti erilaisiin tarpeisiin soveltuvat Sonnen-sähkövarastot, jotka tuovat älyn kotiisi. Varastokokojen laajasta valikoimasta löydämme aurinkopaneeleidesi tuotantoon sopivan sähkövaraston, jota on myös mahdollista laajentaa tarpeen vaatiessa. Suunnilleen jääkaapin kokoinen sähkövarasto sijoitetaan lämpimään sisätilaan.

Virtuaaliakulla täysi hyöty omasta tuotannosta

Helen tarjoaa sähkövaraston hankkiville asiakkaille virtuaalisen akkukapasiteetin laajennuksen, virtuaaliakun. Jos kodin sähkövarasto täyttyy, mutta kulutuksesta ylijäävää tuotantoa edelleen syntyy, varastoituu aurinkoenergia virtuaaliakkuun myöhempää käyttöä varten. Maksamme sähkövarastoasiakkaillemme korotettua korvausta, 13 c/kWh, verkkoon myydystä sähköstä.

Sähkövarasto osana älykästä sähköverkkoa

Rakennamme älykästä sähköverkkoa, jonka osaksi meiltä ostetut sähkövarastot liitetään. Joustossa asiakkaan sähkövarasto voi osallistua tarvittaessa älykkään sähköjärjestelmän tukemiseen häiritsemättä asiakkaan omaa käyttöä. Lue lisää joustosta.

Mikäli olet hankkimassa sähkövarastoa aurinkopaneeleiden yhteydessä, voit kokeilla Helenin aurinkolaskurilla, minkä kokoinen sähkövarasto on kiinteistöösi sopiva. Tutustu myös sähkövaraston ja aurinkopaneelit yhdistävään tuottajapakettiin.

 

Sähkövarasto sonnen eco 5 kWh

Kapasiteetti 5 kWh
Mitat 184 cm x 64 cm x 22 cm
Takuu Takuu 10 vuotta, akun käyttöikä suunniteltu 20 vuodeksi. Takuu 10 000 lataus-purku-sykliä.
Pientuotannon myynti 13 c/kWh
Kokonaishinta alkaen 9 300 € (sis. alv 24 %)

Kokonaishinta kotitalousvähennyksen jälkeen alkaen

7 550 € (sis. alv 24 %)

Hinta sisältää asennuksen ja käyttöönoton sekä tuotannon ja kulutuksen seurantapalvelun.

Saatavilla olevat lisäosat: Laajennettavissa 2,5 kWh lisämoduuleilla, lisää kapasiteettia sähkövarastoon 15 kWh asti. Varavoima-Backup-box – suoja sähkökatkojen varalle.

Usein kysyttyä sähkövarastoista

Sähkövaraston avulla pystyt hyödyntämään aurinkosähkövoimalaasi tehokkaammin, sillä sen ansiosta aurinkosähkön tuotanto ja kulutus eivät ole sidoksissa toisiinsa, eikä aurinkosähköä tarvitse myydä verkkoon. Sähkövarasto myös tukee sähkön toimitusvarmuutta ja vähentää sähkökatkoista aiheutuvaa haittaa. Ostaessasi sähkövaraston Heleniltä voit tehdä rahanarvoisen yhteiskäyttösopimuksen, jolloin sähkövarastosi osallistuu älykkään sähköverkon tukemiseen.

Täyteen ladattua sähkövarastoa voi sen koosta riippuen hyödyntää 24 tuntia.

Sähkövarasto tarvitsee suunnilleen jääkaapin verran tilaa. Sopiva paikka sähkövarastolle on esimerkiksi lämmin varasto, mutta kauniin muotoilun ansiosta se sopii myös osaksi asuintilojen sisustusta.

Joustossa asiakkaan sähkövarasto osallistuu älykkään sähköverkon taajuuden tasapainottamiseen. Sähkövarastot ovat erinomaisia sähkön laadun ja toimitusvarmuuden ylläpitäjiä, sillä ne pystyvät nopean ja tarkan säätökykynsä ansiosta latautumaan ja purkautumaan vallitsevan taajuuden mukaisesti, jos sähköverkossa on häiriö. Asiakkaan sähkövarasto joustaa verkon tilanteen mukaan, eli sähkövarastoa ladataan tai puretaan verkkosähköllä sovitusti, kuitenkin niin että laite on aina asiakkaan käytettävissä kun sille on omaa käyttöä. Joustosta ei aiheudu haittaa asiakkaan omalle käytölle eikä se vaikuta sähkövaraston käyttöikään.

Myymme sähkövarastoja sekä yksittäin hankittuna että paketoituna tarpeeseesi sopivan aurinkosähköjärjestelmän kanssa. Pelkän sähkövaraston avulla voit varautua sähkökatkoihin ja käyttää akkuun varastoitua energiaa varavoimana. Varaston avulla voit myös optimoida kiinteistön sähkönkulutusta. Yksittäin hankittua sähkövarastoa voi ladata verkkosähköllä. Kannattavinta lataaminen on silloin kun sähkön hinta on matalalla ja purkaminen omiin kulutustarpeisiin puolestaan silloin kun sähkön hinta on korkealla. Sähkövaraston yhteydessä suosittelemme Helenin Pörssisähkö-tuotetta. Sähkövarastosta saa kuitenkin parhaan hyödyn pientalossa yhdistämällä sen aurinkopaneeleihin.

Kokemuksia sähkövarastoasiakkailtamme

  • Sähkövarasto sijoitetaan lämpimään tilaan.

    Ekologisesti omalla sähköllä

  • Sähkövarasto Juutilaisilla.

    Sähkövarasto on iso ekoteko

Jaa: