• Asiakaspalvelumme palvelee normaalisti verkossa ja puhelimitse, asiakaspalvelupiste Helsingin Kampissa on toistaiseksi suljettu.
Hanki aurinkopaneelit katollesi

Usein kysyttyä aurinkosähköstä

Katso usein kysytyt kysymykset aurinkovoimaloista ja nimikkopaneeleista.

Suvilahden aurinkovoimala on jo tuotannossa.

Helenin aurinkovoimalat

Helenin tavoitteena on hiilineutraali energiantuotanto. Rakennamme aurinkovoimaa täyttääksemme tavoitteemme ja koska aurinkoenergialle on selvää kysyntää asiakkaidemme keskuudessa.

Suvilahden aurinkovoimala

 • Syksyllä 2014 rakennettu 1194 paneelin aurinkovoimala Helsingin Suvilahdessa, Helen Sähköverkko Oy:n sähköaseman katolla.
 • Aurinkovoimalan nimikkopaneelit ovat tuottaneet sähköä omistajilleen keväästä 2015 alkaen.
 • Suvilahden aurinkopaneelien yhteenlaskettu tarkka teho on 340 kWp ja arvioitu vuosituotanto 275 000 kWh.
 • Yhden nimikkopaneelin teho on 285 W ja arvioitu tuotantomäärä on noin 230 kWh vuodessa.
 • Aurinkovoimala kasvatti Suomen verkkoon kytkettyä aurinkosähkötehoa yli 10 prosentilla.

Suvilahden aurinkovoimalan sivulle

Kivikon aurinkovoimala

 • Keväällä 2016 valmistui 2992 paneelin aurinkovoimala Helsingin Kivikossa, Kehä I:n ja Lahdenväylän tuntumassa Kivikon hiihtohallin katolla.
 • Kivikon aurinkopaneelien yhteenlaskettu teho on noin 850 kWp ja arvioitu vuosituotanto 700 000 – 800 000 kWh.
 • Yhden paneelin teho on 285 W ja arvioitu tuotantomäärä on noin 230 kWh vuodessa.
 • Aurinkovoimala kasvattaa Suomen verkkoon kytkettyä aurinkosähkötehoa noin 20 prosentilla.

Kivikon aurinkovoimalan sivulle

Messukeskuksen aurinkovoimala

 • Messukeskuksen katolla Pasilassa energiaa tuottaa 1 913 paneelin aurinkovoimala.
 • Messukeskuksen aurinkopaneelien yhteenlaskettu teho on 500 kWp ja arvioitu vuosituotanto 445 000 kWh
 • Yhden paneelin teho on 315 W.

Messukeskuksen aurinkovoimalan sivulle

Olemme sitoutuneet rakentamaan lisää aurinkovoimaa niin kauan, kuin kysyntää riittää.

Nimikkopaneelit

Vuokraamalla oman nimikkopaneelin aurinkovoimalastamme saat aurinkopaneelin tuotannon itsellesi 4,40 € kuukausimaksua vastaan. Nimikkopaneeli on hyvä vaihtoehto aurinkoenergian tuottamiseen esimerkiksi kerrostaloasukkaille ja muille aurinkoenergiasta kiinnostuneille, joilla ei ole halua tai mahdollisuutta investoida omaan aurinkopaneelilaitteistoon. 

Helenin nimikkopaneelivoimalat lisäävät merkittävästi kotimaisen uusiutuvan energian tuotantoa ja tämä on nimikkopaneeliasiakkaidemme ansiota. Aurinkopaneelien tuottama uusiutuva aurinkosähkö hyvitetään sähkölaskullasi.

4,40 euron kuukausihinnalla saat paikallista aurinkoenergiaa todellisiin kustannuksiin perustuen. Vuokraamalla nimikkopaneelin vaikutat aidosti uusiutuvan energian lisäämiseen Suomessa - olemme luvanneet rakentaa lisää aurinkovoimaa niin kauan kuin kysyntää riittää.

Aurinkovoimalan tuotanto jakaantuu tuotantoalueen ympäristöön sen hetkisen kulutustilanteen mukaisesti. Paneelisi siis lisää aurinkosähköä pohjoismaisilla sähkömarkkinoilla, ja koko tuotanto hyvitetään sähkölaskullasi. 

Hyvitämme nimikkopaneelin tuottaman sähkön pörssihinnan mukaan. Aurinkovoimalan tuotanto vaihtelee vuodenajan mukaan, mutta keskimääräinen hyvitys paneelista on noin euron kuukaudessa - paneelista jää siis maksettavaa arviolta 3,40 €/kk. Paneelin tuotto vähennetään sähkölaskusta.

Tarkempaa tietoa tuotannon hyvityksestä ja aurinkovoimalan nimikkopaneelin toimitusehdot löytyvät täältä.

Nimikkopaneelit vuokrataan Helenin sähkösopimusasiakkaille. Jos sinulla ei ole vielä sähkösopimusta, tee edullinen sähkösopimus kanssamme. Nimikkopaneelin voi liittää mihin tahansa Helenin sähkötuotteeseen.

Vuokraamme toki nimikkopaneeleita myös yrityksille. Yrityksen edustajana voit hankkia nimikkopaneelin täyttämällä y-tunnuksen tilauslomakkeeseen. Voit halutessasi laittaa yrityksen logon kuvaksi. Jos sinulle herää kysymyksiä, asiakaspalvelumme auttaa mielellään (09 617 8080 arkisin klo 8-18).

Toistaiseksi nimikkopaneelia ei voi tilata lahjaksi. Oman aurinkopaneelin voi tilata ja ostaa henkilö, jolla on Helenin sähkösopimus nimissään. Samassa kotitaloudessa asuvat voivat kukin tehdä oman tilauksensa. Laskutuksessa tilaukset tulevat kuitenkin kaikki samalle laskulle.

Voit tilata nettisivuiltamme niin monta aurinkopaneelia, kuin haluat.

Jaa: