Ryhdy aurinkoenergian tuottajaksi

Hanki aurinkopaneelit ja sähkövarasto yhdessä ja ryhdy tuottamaan aurinkoenergiaa omavaraisesti.
Samalla lisäät puhtaan energiantuotannon määrää.

Ryhdy aurinkoenergian tuottajaksi

Hanki aurinkopaneelit ja sähkövarasto yhdessä ja ryhdy tuottamaan aurinkoenergiaa omavaraisesti.
Samalla lisäät puhtaan energiantuotannon määrää.

Tehokasta energiantuotantoa edelläkävijöille

Aurinkoenergian pientuotannon aloittaminen on nyt helppoa ja sen hyödyntäminen entistä tehokkaampaa. Meiltä saat aurinkopaneelit ja sähkövaraston kotiisi räätälöitynä pakettina ensimmäisenä Suomessa.

Hankkimalla tuottajapaketin olet mukana kehittämässä tulevaisuuden energiajärjestelmää.

Ota yhteyttä

Näin hyödynnät aurinkoenergiaa optimaalisesti

Tuottaja-paketti koostuu aurinkopaneeleista ja sähkövarastosta, joilla on yksi yhteinen invertteri

Sähkövarasto kasvattaa aurinkopaneelien käyttöastetta tasaamalla tuotantoa ja kulutusta. Hetkittäinen ylituotanto ei valu verkkoon, vaan varastoituu sähkövarastoon, josta sen voi hyödyntää myöhemmin. Jos sähkövarasto täyttyy, varastoimme ylituotannon virtuaaliakkuun myöhempää käyttöä varten. Sähkövarastosi toimii lisäksi osana älykästä sähköverkkoa tarjoten joustoa. 

100% hyöty aurinkosähköjärjestelmästä

Aurinkopaneelit + sähkövarasto -paketit

Tarjoamiimme tuottajapaketteihin sisältyy aurinkosähköjärjestelmä, sähkövarasto ja hybridi-invertteri. Toimitamme paketit avaimet käteen -ratkaisuna ja tarjoamme asiantutuntijoidemme tuen koko järjestelmän elinkaaren ajaksi. Alla esimerkkipaketit kolmesta eri kokoluokasta. Mitoitamme paneelien määrän ja sähkövaraston koon asiakkaan tarpeisiin sopivaksi.

Esimerkkejä tuottajapaketeista

Aurinkosähköjärjestelmä 

3 kWp
10 paneelia, 18 m²

3,5 kWp
12 paneelia, 21 m²

5,4 kWp
18 paneelia, 30 m²

Sähkövarasto

2,5 kW, 5 kWh
Sonnen hybrid, varastointiaika n. 2 h

 3,3 kW, 7,5 kWh
Sonnen hybrid, varastointiaika 2-3 h

 3,3 kW, 10 kWh
Sonnen hybrid, varastointiaika 3-4 h

Invertteri

Sisäänrakennettu sähkövarastoon

Sisäänrakennettu sähkövarastoon

Sisäänrakennettu sähkövarastoon

Kokonaishinta kertamaksulla alkaen

13 800 €

15 800 €

19 300 €

Hinta kotitalousvähennyksen jälkeen

11 500 €

13 550 €

17 050 €

 

Virtuaaliakulla täysi hyöty omasta tuotannosta

Tarjoamme sähkövaraston hankkiville asiakkaille virtuaalisen akkukapasiteetin laajennuksen, virtuaaliakun. Jos kodin sähkövarasto täyttyy, mutta kulutuksesta ylijäävää tuotantoa edelleen syntyy, varastoituu aurinkoenergia virtuaaliakkuun myöhempää käyttöä varten. Maksamme sähkövarastoasiakkaillemme korotettua korvausta, 13 c/kWh, verkkoon myydystä sähköstä.

Tuottajapaketti rahoituksella

Voit hankkia tuottajapaketin helposti joustavalla energiarahoituksella. Rahoituksemme korot ovat verovähennyskelpoisia, minkä lisäksi tarjoamme kuukauden kulutonta ja korotonta maksuaikaa. Halutessasi voit tehdä lisälyhennyksiä tai maksaa koko luoton kerralla pois ilman lisäkuluja. Rahoituksella ei ole perustamismaksua. Lue lisää ja hae rahoitusta täältä.

Aurinkoenergian tuottajat kartalla

Tällä hetkellä suurin osa toimittamistamme aurinkosähköjärjestelmistä kiiltelee pääkaupunkiseudun katoilla. Haluamme tarjota tehokkaan tavan tuottaa aurinkoenergiaa ympäri maan, siksi toimitammekin tuottajapaketteja koko Suomeen.

Aurinkosähköjärjestelmät pääkaupunkiseudulla

Miksi energiantuottajaksi ryhtyminen kannattaa?

Uusiutuvan energian tuottajaksi ryhtyminen on merkittävä teko sekä oman energiataloutesi että yhteiskunnan kannalta. Sähkön hinnan oletetaan nousevan tulevaisuudessa, jolloin aurinkosähköjärjestelmäsi kannattavuus sijoituksena kasvaa entisestään. Sähkövarasto tekee energian tuottamisesta entistä tehokkaampaa ja nostaa aurinkopaneelien käyttöastetta merkittävästi. Tarjoamme käyttöösi lisäksi virtuaaliakun, jonka avulla saat 100-prosenttisen hyödyn järjestelmästäsi. Samalla mahdollistat osaltasi älykkään sähköverkon toiminnan Helenin hyödyntäessä varastoasi kysyntäjoustoon. Päästöttömän energian tuottajana toimit lisäksi konkreettisesti ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi.

Hanki koko paketti vaivattomasti luotettavalta toimijalta

Usein kysyttyä tuottajapaketista

Aurinkosähkön tuotannon ja sen kulutuksen eriaikaisuudesta johtuen aurinkopaneeleita ei pystytä hyödyntämään täysmääräisesti. Käyttöasteen kasvattamiseksi aurinkopaneeleiden kanssa suositellaan hankittavan sähkövarasto, joka nostaa paneelien käyttöasteen lähes sataan prosenttin. Sähkövaraston avulla hetkellisiä kulutuksen ja tuotannon vaihteluita pystytään tasoittamaan, ja päivällä tuotettu ylimääräinen aurinkosähkö on mahdollista käyttää illalla asukkaiden ollessa kotona käyttämässä sähköä.

Sähkön kulutuksen ja tuotannon vaihtelut eivät kulje käsi kädessä, vaan aurinkosähköä tuotetaan hetkittäin enemmän kuin sitä kulutetaan. Sähkövarasto nostaa aurinkopaneelien käyttöastetta varastoimalla aurinkosähkön ylituotannon myöhemmin käytettäväksi, jolloin vältytään tuotetun sähkön valumiselta verkkoon.

Sopivan paketin valintaan vaikuttavat mm. katon pinta-ala ja lappeen ilmansuunta. Useinkaan ole järkevää täyttää koko katon vapaata pinta-alaa paneeleilla, vaan mitoittaa paketti sopivaksi kodin sähkönkulutukseen aurinkoisina hetkinä. Nyrkkisääntönä on, että Helenin tarjoamat paketit sopivat omakotitaloihin, joiden energian kulutus on 8 000–20 000 kWh vuodessa. Ota meihin yhteyttä, niin tarjouksen juuri sinulle sopivasta paketista. Oman katon aurinkosähköpotentiaalin kartoituksen voi aloittaa kätevästi aurinkolaskurista.

Tuottajapaketin hankinta on vaivatonta. Räätälöimme paketin asiakkaan tarpeiden mukaan ja toimitamme sen avaimet käteen -palveluna.

Joustossa asiakkaan sähkövarasto osallistuu älykkään sähköverkon taajuuden tasapainottamiseen. Sähkövarastot ovat erinomaisia sähkön laadun ja toimitusvarmuuden ylläpitäjiä, sillä ne pystyvät nopean ja tarkan säätökykynsä ansiosta latautumaan ja purkautumaan vallitsevan taajuuden mukaisesti, jos sähköverkossa on häiriö. Asiakkaan sähkövarasto joustaa verkon tilanteen mukaan, eli sähkövarastoa ladataan tai puretaan verkkosähköllä sovitusti, kuitenkin niin että laite on aina asiakkaan käytettävissä kun sille on omaa käyttöä. Joustosta ei aiheudu haittaa asiakkaan omalle käytölle eikä se vaikuta sähkövaraston käyttöikään.

Helen tarjoaa sähkövaraston hankkiville asiakkaille virtuaalisen akkukapasiteetin laajennuksen, virtuaaliakun. Jos kodin sähkövarasto täyttyy, mutta kulutuksesta ylijäävää tuotantoa edelleen syntyy, varastoituu aurinkoenergia virtuaaliakkuun myöhempää käyttöä varten. Virtuaaliakku on mahdollisuus hyödyntää omien aurinkopaneelien tuotannon 100-prosenttisesti.

Lue lisää virtuaaliakusta

Hybridi-invertteri on sähkövarastoon sisäänrakennettu invertteri, joka toimii sekä aurinkopaneeleiden että sähkövaraston invertterinä. Hybridi-invertteri korvaa kaksi erillistä invertteriä.

Älykkäässä sähköverkossa sähkön kulutusta pystytään ohjaamaan ja tasaamaan entistä paremmin teknologisten ratkaisujen avulla. Sähkövarasto on yksi teknologinen ratkaisu, joka kykenee seuraamaan sähköverkon tilaa ja reagoimaan nopeasti sen vaatimiin muutoksiin. Sähkövarastot mahdollistavat älykkään sähköverkon ja luovat joustoa sähköjärjestelmään, jossa kulutus ja tuotanto pyritään saamaan sovitettua paremmin yhteen.

Etkö löytänyt etsimääsi?

Jätä meille kysymyksesi lomakkeen kautta.

Ota yhteyttä