• Helen on varautunut sähkön ja lämmön toimittamiseen myös poikkeustilanteissa. Lue lisää
Sähkön varastointi

Virtuaaliakku tallettaa aurinkosähkön

Kun aurinkopaneelisi tuottavat enemmän sähköä kuin kodissasi kuluu, tuotanto tallettuu virtuaaliakkuun. Kun tarvitset sähköä enemmän kuin aurinkopaneelisi tuottavat, saat talletetun sähkön käyttöösi maksutta.

Virtuaaliakun näkymä kertoo yhdellä silmäyksellä, kuinka paljon sähköä kuluu kotonasi kokonaisuudessaan, paljonko aurinkopaneelisi ovat tuottaneet, kuinka paljon tuotettua sähköä on kulutettu, kuinka paljon tuotantoa on tallettunut virtuaaliakkuun ja minkä verran olet ostanut sähköä verkosta.

Täysi hyöty aurinkosähkön tuotannosta

Aurinkosähkön tuotanto on harvoin samassa rytmissä kodin sähkönkäytön kanssa, ja siksi keskimäärin kolmasosa aurinkopaneelien vuosituotannosta ohjautuu ylituotantona sähköverkkoon.

Ilman virtuaaliakkua saat aurinkopaneeliesi ylituotannosta Spot-hinnan mukaisen korvauksen myydessäsi sen energiayhtiölle. Spot-hinta kattaa vain noin kolmanneksen sähkön ostohinnasta. Virtuaaliakulla saat täyden hyödyn tuottamastasi aurinkosähköstä.

Virtuaaliakun avulla säästät

  • Sähköenergiasta
  • Sähkön siirtomaksuista
  • Sähköverosta

Käytännössä muutamme aurinkopaneeliesi ylituotannon euroiksi ja annamme nämä eurot takaisin sinulle. Virtuaaliakulla saat sähkön kokonaishintaa vastaavan, 13 c/kWh:n hyvityksen aurinkosähköjärjestelmäsi ylituotannosta ja näin 100-prosenttisen hyödyn aurinkopaneeleistasi.

Tarjoamme virtuaaliakun toistaiseksi vain uusille aurinkopaneeli- ja sähkövarastoasiakkaillemme.

Pyydä tarjous aurinkopaneeleista aurinkolaskurin kautta
Usein kysyttyä virtuaaliakusta

Virtuaaliakulla säästät ostosähkössä

Virtuaaliakku mahdollistaa aurinkosähköjärjestelmän täyden hyödyntämisen, mikä näkyy myös säästönä sähkölaskulla: voit säästää jopa yli 100 € vuodessa kun saat tuottamastasi aurinkosähköstä 13 c/kWh Spot-hinnan mukaisen korvauksen sijaan. Säästön ansiosta myös aurinkosähköjärjestelmän takaisinmaksuaika lyhenee.

Aurinkosähkö-
järjestelmän koko
Vuosituotantoarvio Vuosittainen säästö ilman virtuaaliakkua Vuosittainen säästö virtuaaliakulla Lisäsäästö vuodessa
3 kWp 2 550 kWh 263 € 332 € 69 €
4 kWp 3 400 kWh 350 € 442 € 92 €
5 kWp 4 250 kWh 438 € 553 € 115 €
6 kWp 5 100 kWh 525 € 663 € 138 €

Tutustu myös sähkövarastoon

Jos haluat itse tuottamasi aurinkosähkön mahdollisimman suurelta osin oman kotisi käyttöön, on sähkövarasto oikea ratkaisu. Kesäpäivinä omavaraisuus voi olla jopa 100 %, eikä verkosta tarvitse ostaa sähköä lainkaan.

Lue lisää sähkövarastosta

Usein kysyttyä virtuaaliakusta

Virtuaaliakun ansiosta aurinkopaneelien omistaja saa 100 % hyödyn omasta tuotannostaan ilman, että hänen tarvitsee ostaa fyysistä sähkövarastoa kotiinsa.

Usein aurinkopaneelien tuotanto ei kulje samassa rytmissä kodin sähkönkäytön kanssa, ja keskimäärin 30 % aurinkopaneeleiden vuosituotannosta ohjautuu ylijäämätuotantona sähköverkkoon. 

Ylijäämätuotannosta on aikaisemmin saanut spot-hinnan suuruisen hyvityksen, joka vastaa noin 1/3 sähkön kokonaishinnasta. Virtuaaliakulla asiakas saa hyvityksen, joka vastaa sähkön kokonaishintaa. Virtuaaliakulla saatava rahallinen säästö on esimerkiksi 5 kWp:n paneelipaketissa jopa 166 euroa vuodessa. Lisäksi asiakkaan omavaraisuus kasvaa ja hiilijalanjälki pienenee.

Virtuaaliakku toteutetaan siten, että maksamme aurinkosähkön tuottajalle verkkoon ohjautuneesta sähköstä 13 c/kWh, eli noin saman hinnan, jonka asiakas maksaa ostosähköstä.

Asiakkaan ylijäämäsähkö ei siis varsinaisesti varastoidu, vaan me muutamme sähkön euroiksi ja annamme nämä eurot takaisin asiakkaalle kilowattituntien sijaan.

Tällä hetkellä hyvitys tehdään asiakkaan sähkölaskulla. Kutsumme tuotetta kuitenkin virtuaaliakuksi, koska se mahdollistaa asiakkaalle täyden hyödyn omasta tuotannosta eli tekee saman kuin fyysinen akku tekisi.

Virtuaaliakku on maksuton palvelu aurinkopaneelien tai sähkövaraston hankinnan yhteydessä. Virtuaaliakku on saatavilla tällä hetkellä vuoden määräajaksi, jonka aikana kehittämme ja laajennamme palvelua. Vuoden jälkeen Virtuaaliakulle tulee arviolta muutaman euron kuukausimaksu.

Ei. Fyysistä akkua ei tarvita, koska Helen muuttaa asiakkaan ylituotannon euroiksi ja palauttaa asiakkaalle eurot kilowattituntien sijaan.

Tarjoamme virtuaaliakkua toistaiseksi vain aurinkopaneeli- tai sähkövarastohankinnan yhteydessä. Tavoitteenamme on tuoda palvelu myös olemassa oleville aurinkosähköntuottajille mahdollisimman pian.

Jaa: