• Helen on varautunut sähkön ja lämmön toimittamiseen myös poikkeustilanteissa. Lue lisää

Uutta voimaa

Blogissa kerromme matkastamme kohti hiilineutraalia tulevaisuutta.

 Miten korona vaikuttaa sähkön kulutukseen kotona, Helsingissä ja Suomessa?

Miten korona vaikuttaa sähkön kulutukseen kotona, Helsingissä ja Suomessa?

Elämme erikoista kevättä. Koronavirus vaikuttaa meidän kaikkien elämään niin töissä kuin kotonakin. Mutta miten tilanne näkyy sähkön kulutuksessa?

Aiemmat blogipostaukset

Helsingin kaukolämpöverkko on hyvässä kunnossa

Helsingin katujen alla risteilee 1400 kilometriä kaukolämpöjohtoja eli 2800 kilometriä kaukolämpöputkia. Kolmenkymmenen viime vuoden aikana kaukolämpöverkon pituus on tuplaantunut, mutta vaurioiden lukumäärä on saatu puolitettua. Lämmön toimitusvarmuus on Helsingissä hyvä, ja se on varmistettu myös poikkeusolosuhteissa.

Kaukolämmön CO2-päästöt vähenevät laskentatavasta riippumatta

Kaukolämmön ominaispäästöjen laskentamenetelmä muuttuu. Helenin energiantuotannon hiilidioksidipäästöt vähenevät laskentatavasta riippumatta.

Tekoälyllä päästövähennyksiä ja säästöjä taloyhtiöille

Kun lämmönohjauksen luovuttaa tekoälyn hoidettavaksi, saadaan tasaisemmat ja miellyttävät sisäolosuhteet sekä pienempi energialasku ja vähemmän päästöjä. Energiatehokkuudesta tulee huoletonta ja helppoa.

Lämmöntarve vaihtelee - hiilineutraalissa järjestelmässä tarvitaan erilaisia tuotantomuotoja

Tänä talvena Etelä-Suomessa ei ole tarvinnut montaa kertaa pakkasissa palella. Kylmässä Pohjolassa lämmitystä kuitenkin tarvitaan sekä talvella että kesällä, säätilasta riippuen enemmän tai vähemmän. Energiantuottajan on aina varauduttava omassa toiminnassaan sen kaikkein kylmimmän säätilan mukaan - se asettaa hiilineutraalin tuotannon suunnittelulle omat haasteensa.

Vaelluskalat Kymijoella

Helen selvitti, miten vaelluskalat saadaan kulkemaan Kymijoen läntisen haaran Ahvenkosken ja Klåsarön vesivoimalaitospatojen ohi. Meillä on nyt hyvä käsitys, miten kala saadaan kulkemaan padon ohi Ahvenkoskella, mutta Klåsarön osalta tarvitaan vielä jatkoselvitystyötä.

Hukkalämpö saadaan pian entistä paremmin hyödyksi Katri Valan lämpöpumppulaitoksella

Helenin Katri Valan lämpöpumppulaitoksella tapahtuu. Maan alle rakennetaan uusi lämpöpumppu, ja jätevesijärjestelmä uudistetaan. Muutostyöt mahdollistavat entistä suuremman määrän uusiutuvan kaukolämmön tuottamista hukkaenergiasta. Kaukolämmön hiilijalanjälki ja päästöt pienenevät.

Kirjoittajat

Uutta voimaa -blogia kirjoitetaan eri puolella Heleniä, siellä missä energiaa tuotetaan, suunnitellaan ja kehitetään. Tutustu kirjoittajiin