Uutta voimaa

Blogissa kerromme matkastamme kohti hiilineutraalia tulevaisuutta.

Helenille vastuullisuus on menestystekijä

Helenille vastuullisuus on menestystekijä

Helenille kumppaniverkosto on tärkeä. Haluamme, että palveluiden ja tavaroiden toimittajamme sitoutuvat kanssamme vastuulliseen toimintaan taloudellisessa, sosiaalisessa ja ekologisessa mielessä.

Aiemmat blogipostaukset

Uusia tuulia, uutta virtaa

Suomessa on käynnissä varsinainen tuulivoimabuumi, ja uusia tuulivoimaloita nousee tiuhaan tahtiin. Myös Helenin tuulituotanto viisinkertaistuu vuoteen 2022 mennessä Pohjanmaalle rakennettavan uuden tuulipuiston myötä.

Miten mahdollistetaan uusi energia-aikakausi kaikille?

Kuinka voimme hyödyntää energiamurroksen tarjoamat mahdollisuudet? Kenelle kuuluu vastuu energiamurroksen luomisessa ja toteuttamisessa? Helen Live -virtuaalitapahtumassa inspiroiduttiin keskustelemaan energiamurroksesta ja siihen liittyvistä kysymyksistä. Mukana keskustelemassa olivat mm. europarlamentaarikko Ville Niinistö ja Helenin toimitusjohtaja Juha-Pekka Weckström.

Kesätöissä Helenissä – onnistumisen tunteita ja huippua porukkaa

On vaikea kuvailla sitä kiitollisuuden määrää, jonka koin, kun sain tietää kesätöistä Hanasaaren voimalaitoksella. Koronapandemian takia työllisyystilanne on ollut epävarma, eikä harjoittelupaikan saaminen ollut itsestäänselvyys.

Uudet päästörajat astuvat voimaan - Helen on valmis

EU:n uudet päästörajat astuvat voimaan 1. päivä heinäkuuta. Yhteistyön mestaruudella olemme Helenissä saavuttaneet tiukat vaatimukset kaikilla kolmella voimalaitoksellamme sekä lämpölaitoksillamme.

Helenin webinaarissa keskusteltiin biomassan energiakäytöstä ja biodiversiteetistä

Pidimme 17.6.2020 sidosryhmäwebinaarin aiheesta: Onko biomassan energiakäyttö ja luonnon monimuotoisuus yhteensovitettavissa? Tilaisuudessa kuultiin biodiversiteetin köyhtymisen riskistä ja siitä, kuinka riskiä hallitaan metsien kestävällä käytöllä. Myös Helenin biopolttoaineiden hankinnan kriteerejä esiteltiin.

Hiilineutraalin jäähdytyksen avulla lähemmäs päästövähennystavoitteita

Helenin hiilineutraali jäähdytys ei ole enää vain yritysten etuoikeus, vaan jäähdytystä on tarjolla myös taloyhtiöihin kaikkialle Helsinkiin. Vanhoissa kiinteistöissä kaukojäähdytysverkkoon liittyminen onnistuu vaivattomasti laajemman saneerauksen tai putkiremontin yhteydessä, kun taas uudiskohteissa jäähdytys on syytä huomioida jo suunnitteluvaiheessa.

Kirjoittajat

Uutta voimaa -blogia kirjoitetaan eri puolella Heleniä, siellä missä energiaa tuotetaan, suunnitellaan ja kehitetään. Tutustu kirjoittajiin