• Kotona liian kuuma?

    Jäähdytys tekee kodistasi miellyttävän viileän jopa kuumimmalla helteellä. Helenin tarjoama jäähdytys on huomaamaton, lisää asumismukavuutta ja on hiilineutraalisti tuotettu.

    KYSY LISÄTIETOJA

Hiilineutraalia jäähdytystä omaan kotiin

Raikkaan viileä sisäilma ei ole vain hotellien, kauppakeskusten ja toimistojen etuoikeus – jäähdytys on saatavilla taloyhtiöihin joka puolelle Helsinkiä.

Jäähdytetyssä kodissa on helppo hengittää, uni maistuu paremmin ja mieli pysyy rauhallisena, vaikka ulkona lämpötila keikkuisi hellelukemissa päivästä toiseen.

Hiljainen ja helppokäyttöinen jäähdytys parantaa asuinmukavuutta huomaamattomasti ja tehokkaasti.

Ota Helenin jäähdytykseen liittyminen esille taloyhtiösi yhtiökokouksessa tai pyydä asiantuntijaamme kertomaan lisää!

Nukkuva lapsi ja univalo

”Laitamme makuuhuoneen viilentymään yleensä joskus kahdeksan tai yhdeksän maissa illalla, niin huone viilenee sopivasti ennen nukkumaanmenoa. Yöllä automaattiasetus toimii hyvin, eikä laitteen käynnistymiseen edes herää.” - Jäähdytetyn kodin asukas

Kohti täydellistä asumismukavuutta

Lataa tästä ilmainen esite, tutustu jäähdytykseen tarkemmin ja ota asia puheeksi taloyhtiössäsi.

Lataa nyt

Paras jäähdytysratkaisu helsinkiläiseen kotiin

Uskallamme väittää, että Helenin jäähdytys on paras tapa tuottaa viileät ja mukavat asuinolosuhteet Helsingissä.

Neljä hyvää syytä valita Helenin jäähdytys:

  1. Täydellinen asuinmukavuus: Helenin hiljainen ja tehokas jäähdytys takaa täydellisen asuinmukavuuden kaikissa olosuhteissa. Sopiva lämpötila parantaa myös huoneiston ilmanlaatua.
  2. Ympäristö kiittää: Helenin jäähdytys on energiatehokasta ja ympäristöystävällistä. Hyödynnämme pääasiassa energialähteitä, jotka menisivät muuten hukkaan. Kaikki Helenin jäähdytys on hiilineutraalia.
  3. Helppo ja luotettava: Helenin jäähdytys on helppo sekä asukkaille että taloyhtiölle. Helenin jäähdytys on myös erittäin toimitusvarma ja lähes kokonaan huoltovapaa.
  4. Nostaa kiinteistön arvoa: Jäähdytyksen kustannukset ovat helposti ennakoitavissa koko elinkaaren ajan. Lisäksi kiinteistön arvo kasvaa jäähdytykseen liittymisen myötä.

Jäähdytys sopii niin vanhoihin kuin uusiin kiinteistöihin. Vanhoihin taloyhtiöihin jäähdytys kannattaa tehdä putkiremontin yhteydessä, ja uutta rakennettaessa jäähdytys kannattaa ottaa huomioon jo suunnitteluvaiheessa.

"Ajatus kaukojäähdytyksestä otettiin täällä ilolla vastaan. Meillä on vanha painovoimalla toimiva ilmanvaihto, joten kun talo lämpiää, se pysyy lämpimänä pitkään. Rakennuksessa on myös monia asuntoja, joita ei saa tuuletettua talon läpi." - Jäähdytyksen valinneen taloyhtiön hallituksen puheenjohtaja

Lataa ilmainen esite jäähdytyksestä 

Esitteestä löydät lisätietoja ja esimerkkihintoja jäähdytyksen toteutuksesta.

LATAA ESITE

Usein kysyttyä jäähdytyksestä

Kannattaa ottaa yhteyttä taloyhtiön hallitukseen ja käynnistää keskustelu. Taloyhtiön päätöksenteko vaatii oman aikansa, joten hallitukseen kannattaa olla yhteydessä hyvissä ajoin (jopa vuosia ennen).

Asuntosi jäähdytetään tilalaitteen avulla. Tilalaitteita ovat esim. puhallinkonvektorit, lattiaviilennys ja säteilypaneelit, tuloilman voi jäähdyttää myös huoneistokohtaisella tai keskitetyllä ilmanvaihdolla. Laitteeseen jäähdytys siirtyy kylmänä vetenä putkiston kautta. 

Taloyhtiön yhteisiin tiloihin eli yleensä porraskäytävään, rakennetaan ns. nousuputket, joista jokaiseen asuntoon tehdään oma haara. Kyseinen haara liitetään aiemmin mainittuun tilalaitteeseen, joka huolehtii jäähdytyksen jakelusta huoneistoon. Jäähdytysvesi lämpenee huoneiston tilalaitteessa, ja lämmennyt vesi ohjataan takaisin jäähdytysverkoston paluuputkeen. Näin kiinteistöistä kerätty lämpö saadaan palautettua jäähdytyksen tuotantolaitokselle, esim. Katri Valan lämpöpumppulaitokselle, jossa jäähdytysverkon avulla kerätystä lämmöstä tuotetaan hiilineutraalia kaukolämpöä.

Jäähdytyksen hankkiminen on kustannustehokkainta putkiremontin yhteydessä, eikä työstä aiheudu ylimääräistä haittaa asukkaille.

Jäähdytys voidaan asentaa myös remontin jälkeen. Kannattaa kuitenkin huomioida, että kustannukset voivat olla suuremmat. 

Putkiremontin yhteydessä jäähdytys kannattaa huomioida ainakin nousuputkien osalta. Silloin raskaat rakennustyöt voidaan tehdä samaan aikaan ja säästetään kustannuksissa. Kun nousuputket on huomioitu putkiremontin yhteydessä, jäähdytyksen käyttöönotto onnistuu ilman suurempaa remonttia myös myöhemmässä vaiheessa.

Kannattaa välittömästi kääntyä taloyhtiön hallituksen ja LVI-suunnittelijan puoleen. Taloyhtiöissä päätöksentekoprosessit ovat pitkiä, joten jäähdytyksen tarve kannattaa huomioida mahdollisimman aikaisessa vaiheessa.

Ole edelläkävijä. Vielä noin 10 vuotta sitten autoihin ei kaivattu ilmastointia, mutta nykyisin se koetaan välttämättömänä varusteena. Lämpötila vaikuttaa tutkitusti myös ihmisen jaksamiseen, joka pahimmassa tapauksessa heikentää työtehoa tai vaikuttaa jopa ihmisen terveyteen. Harvemmin kuumaa siedetään työpaikalla, eikä sitä kannata sietää myöskään kotona. 

Helenin ja Ilmatieteenlaitoksen selvityksen mukaan jäähdytystarve lisääntyy merkittävästi tulevina vuosikymmeninä. 

Kyllä, Helenin jäähdytys on pitkällä aikavälillä edullinen ja huoleton valinta uusiin ja vanhoihin kiinteistöihin.

Tuotamme lähes kaiken jäähdytyksen lämpöpumpuilla, mikä tarkoittaa, että suurin osa hukkalämmöstä ja muusta talteen kerätystä lämmöstä kierrätetään ja jalostetaan edelleen hiilineutraaliksi kaukolämmöksi. Hyödynnämme jäähdytyksen tuotannossa vain uusiutuvia energialähteitä – kaikki Helenin jäähdytys on hiilineutraalia.