Sähköä kotiin

Edullinen sähkösopimus helposti

Meiltä saat sähkösopimuksen aina edullisesti ja vaivattomasti. Vertaa tuotteitamme ja valitse sinulle paras vaihtoehto. Katso myös alta lisätietoja sopimuksista ja siitä, miten sähkön hinta muodostuu.

Sähkölämmitys

Viisi syytä valita Helen

 1. 100 % suomalainen energiayhtiö, myös asiakaspalvelu Suomessa
 2. Aina kilpailukykyiset hinnat
 3. Meillä on miltei 500 000 asiakasta ympäri Suomen
 4. Tutkitusti tyytyväiset asiakkaat *
 5. Sähkötapaturmavakuutus koko perheellesi sisältyy hintaan

* 84 % asiakaskyselyymme 2018 vastaajista on joko tyytyväisiä tai erittäin tyytyväisiä Helenin toimintaan sähkönmyyjänä.

Helenin asiakaspalvelu

Lisätietoa sähkösopimuksista ja sähkön hinnasta

Sähkösopimuksen teko tulee tavallisesti ajankohtaiseksi muuton yhteydessä. Koska sähkön hinnan muodostumiseen vaikuttaa moni tekijä, yhtä kaikille edullisinta sähkösopimustyyppiä on vaikea määritellä. Sähkösopimus kannattaakin aina valita oman kulutuksen ja tilanteen mukaan.

Sähkösopimusta tehdessä on hyvä huomioida, muuttuuko sähkön hinta sopimuksen aikana ja mihin se on sidottu. Sähkön markkinatilanteen aktiivisesta seuraamisesta kiinnostunut ja sähkönkulutustaan säätelevä voi kokea pörssisähkön omaksi valinnakseen, kun taas osana arkea sähköä tasaisesti kuluttavalle määräaikainen kiinteähintainen sähkösopimus voi olla sopivampi vaihtoehto.

Määräaikainen sopimus tarkoittaa sähkösopimusta, joka on solmittu tietyksi ennaltamääritellyksi ajaksi. Tavallisimmat määräajat ovat vuosi ja kaksi vuotta. Sähköyhtiö sitoutuu myymään sähkön sovitulla hinnalla määräaikaisen sopimuksen loppuun asti. Sähkösopimusta ei voi katkaista tai sen tyyppiä vaihtaa kesken jaksoa. Muuton yhteydessä siirrämme määräaikainen sähkösopimuksen uuteen osoitteeseen.

Jatkuvan eli toistaiseksi voimassa olevan sähkösopimuksen voi purkaa kahden viikon irtisanomisajalla. Toistaiseksi voimassaoleva sähkösopimus on vaivaton tapa ostaa sähköä, jonka hinta seuraa viiveellä yleistä markkinatilannetta, mutta on varsinaista markkinahintaista sähköä vakaampi ja ennakoitavampi. Toistaiseksi voimassa olevan sopimuksen hinta voi muuttua, mutta sähköyhtiön on ilmoitettava sähkön hinnan muutoksesta vähintään kuukautta ennen uuden hinnan voimaan tulemista.

Yleissähkö on saman hintaista ympäri vuorokauden. Se on tavallisesti paras valinta kerros- ja rivitaloasujalle sekä omakotitaloissa, joita lämmitetään muulla kuin sähköllä. Yleissähkö sopii toisaalta sähkölämmittäjällekin silloin, kun sähkön muu käyttö jää vähäiseksi.

Aikasähkö, eli vuorokaudenaikaan perustuva hinnoittelu, on hyvä valinta sähkölämmittäjälle. Helenin Aikasähkön hinnoittelu on selkeää: päiväsähkön hinta on voimassa kaikkina viikonpäivinä klo 7-22 ja yösähkön klo 22-7. Jos sähkönkulutus painottuu iltaan ja yöhön, voi aikasähkön avulla säästää pitkän pennin.

Kausisähkön hinta vaihtelee nimensä mukaisesti kausittain. Jos käytät paljon sähköä ja kulutus sijoittuu kesään, kausisähkö voi olla sopivin vaihtoehto. Kausisähkö soveltuu myös sähkölämmitteisiin taloihin, etenkin kun kylminä talvipäivinä käytössä on myös muita lämmitystapoja. Kausisähkön sähkön hinta muodostuu niin, että sähkö on edullisempaa kesäisin ja talviöisin.

Sähkön kWh-hinta kertoo, kuinka paljon sähkö maksaa per kilowattitunti. Tapa on vakiintunut ja helpottaa sähkön hinnan vertailua ja sähkön kilpailuttamista.

Sähkön hinta koostuu sähkön energiahinnasta, sähkön siirrosta, sähköverosta ja arvonlisäverosta.

Sähkön energiahinnan eli myyntihinnan määrittelee sähkönmyyjä ja se on ainoa osa sähkölaskusta, jonka voit kilpailuttaa. Sähkön myyntihintaan vaikuttavat muun muassa energian tuotantokustannukset ja Pohjoismaisen sähköpörssin hinnat.

Sähkön siirtohinta ei vaikuta sähkön myyntihintaan. Paikallinen sähköverkkoyhtiösi vastaa sähkönsiirrosta ja siirtohinnoista. Vaikka sähkön myyntihinta olisi kiinteä, muutokset sähkön siirtohinnoissa ovat silti mahdollisia. Sähkön siirtomaksulla katetaan kaikki sähkön siirrosta aiheutuneet kustannukset.

Verojen osuus koko sähkölaskusta on yli kolmannes. Maksat sähköveroa oman sähkönkulutuksesi mukaan ja paikallinen sähköverkkoyhtiösi laskuttaa sähköveron siirtohinnan kanssa. Arvonlisäveroa peritään sähkön energiahinnasta, sähkön siirrosta, sähköverosta ja huoltovarmuusmaksusta. 

Kerrostalokodissa, jossa sähkönkulutus on noin 2 000 kWh/vuosi sähkölasku jakautuu seuraavasti: Sähköenergia 40 %, Sähkönsiirto 30 % ja Verot 30 %.

Katso myös Energiateollisuuden video sähkön hinnan muodostumisesta.

Sähkönmyynti on voimakkaasti kilpailtu ala. Edullinen sähkö on jokaisen etu, mutta se, mikä kullekin on käytännössä parasta, riippuu usein paljon sähkönkulutustavoista. Itselleen toimivinta vaihtoehtoa etsiessään kannattaakin kWh-hinnan lisäksi vertailla eri tuotteita, kuten esimerkiksi yleis-, aika- ja kausisähköä, joissa kokonaishinta syntyy kulutustapojen ja -määrän yhdistelmästä.

Eri sähköyhtiöiden asiakkailleen tarjoamat muut palvelut on myös hyvä huomioida edullisuutta arvioidessaan. Me tarjoamme asiakkaillemme sähkötuotteiden lisäksi mm. erilaisia helppokäyttöisiä tapoja seurata omaa sähkönkulutusta jopa tunneittain, mahdollisuuden vuokrata oman paneelin aurinkovoimalasta sekä neljä kertaa vuodessa ilmestyvän, palkitun ja pidetyn Helen-asiakaslehden. Vakuutamme myös asiakkaamme perheineen sähkötapaturmien varalta.

Sähkösopimus Kuvaus Sopimustyyppi Sähkön alkuperä Kenelle
Perussähkö
 • Suosituin tuotteemme
 • Helppo ja huoleton
 • Hinta mukailee markkinahinnan kehitystä,
  mutta päivittyy harvakseltaan
Toistaiseksi voimassaoleva -
sopimusta ei tarvitse muistaa uusia
Yhdistelmä
(Ydinvoimaa 44 %,
fossiilisia 43 %
ja uusiutuvia 13 %)
 • Kun haluat päästä helpolla ja
  keskittyä muihin asioihin
  sopimuksesi jatkuessa.
Kiinteähintainen 24 kk
 • Hinta pysyy vakaana,
  vaikka markkinahinta muuttuisi
 • Määräaikainen sopimus
 • Edullinen hinnoittelu
Määräaikainen 24 kk ajaksi -
saat uuden tarjouksen sopimuskauden lopussa
100 % uusiutuvaa vesisähköä
 • Kun haluat hinnan,
  joka ei muutu sopimuskauden aikana
Ympäristösähkö
 • 100 % uusiutuvaa energiaa
 • Yhdistelmä aurinko-, tuuli- ja vesisähköä
 • Hinta mukailee markkinahinnan kehitystä
Toistaiseksi voimassaoleva Tuulisähköä 60 %,
vesisähköä 30 % ja
aurinkosähköä 10 %
 • Luonnonystävälle
 • Kun haluat tukea aurinkoenergiaa
  tuotantomuotona
 • Kehityksen edelläkävijälle
Tuulisähkö
 • 100 % uusiutuvaa energiaa
 • Alkuperätakuin varmennettua tuulisähköä
Toistaiseksi voimassaoleva 100 % uusiutuvaa tuulisähköä
 • Luonnonystävälle ja uusiutuvan energian
  tukijalle
 • Kun arvostat jatkuvaa sähkösopimusta
Pörssihintasähkö
 • Hinta muodostuu perusmaksusta,
  marginaalista sekä tunneittain toteutuneesta
  pörssihinnasta (spot-hinta) sähkönkäyttösi perusteella
Toistaiseksi voimassaoleva Yhdistelmä
(Ydinvoimaa 44 %,
fossiilisia 43 % ja
uusiutuvia 13 %)
 • Sähkön markkinahinnan aktiivisesta
  seuraamisesta kiinostuneelle
 • Sähkölämmittäjälle
 • Sinulle, joka haluat
  optimoida sähkönkäyttöäsi
Markkinahintasähkö
 • Hinta määräytyy kuukaudeksi kerrallaan
  markkinahinnan perusteella
 • Hinta on aina tiedossa etukäteen
Toistaiseksi voimassaoleva Yhdistelmä
(Ydinvoimaa 44 %,
fossiilisia 43 % ja
uusiutuvia 13 %)
 • Kun haluat, että hintasi päivittyy
  markkinahinnan mukaan kuukausittain
 • Sinulle, joka haluat seurata
  markkinahintaa kuukausitasolla
Kodin palvelusopimus
 • Sähkösopimus ja kotivakuutus
  kätevästi yhdessä
 • Edullinen pakettihinta
Toistaiseksi voimassaoleva 100 % uusiutuvaa vesisähköä
 • Helppoutta arvostavalle
 • Muuttajalle
 • Sopimusten kilpailuttajalle

Muuta usein kysyttyä

Jos et ole vielä Helenin asiakas, vaihda meille ja tee edullinen sähkösopimus kanssamme. Hoidamme myyjänvaihtoon liittyvät asiat puolestasi, eikä sinun tarvitse olla yhteydessä vanhaan myyjään.

Jos olet jo asiakkaamme ja muuttamassa, tee muuttoilmoitus. Me huolehdimme kaikista sähkösopimusasioista ja vanhan sopimuksen päättämisestä puolestasi.

Jos olet jo asiakkaamme ja haluat vaihtaa sopimustyyppiäsi, tee sähkösopimus normaalisti sähkökaupassamme ja valitse sopimuksen tarkennuksessa, että kyseessä on sopimustyypin vaihto.

Sähkösopimuksen avaaminen on ilmaista, minkäänlaista avausmaksua ei siis ole.

Voit uusia määräaikaisen sopimuksesi helposti. Huomaa, että tarvitset tarjouksessa lähetetyn tilauskoodin.

Uusi määräaikainen sopimuksesi

Lähetämme hyvissä ajoin ennen tilauksesi päättymistä tietoa uuden tilausjakson hinnoista. Ellet uusi määräaikaista sähkösopimusta, tilauksesi jatkuu toistaiseksi voimassaolevana julkisen hinnaston mukaisesti.

Jos muutat, kun sinulla on voimassa määräaikainen sähkösopimus, sovimme sen siirtämisestä uuteen osoitteeseesi.

Sähkösopimukset ovat aina osoitekohtaisia, joten sinulla voi olla samanaikaisesti voimassa useampia sopimuksia eri osoitteissa. Voit tarvita sähköä kahdessa osoitteessa, jos esimerkiksi remontoit uutta asuntoa, mutta asut vielä vanhassa asunnossa.

Tee sähkösopimus uuteen asuntoosi viimeistään kaksi viikkoa ennen muuttoa. Näin varmistat, että muuttopäivänä sähköt on kytketty. Aloita uusi sopimus siitä päivästä, jolloin haluat sähköntoimituksen alkavan. Ilmoita meille myös päivämäärä, jolloin vaihdamme laskutusosoitteesi. Vanha sopimuksesi päättyy, kun päätät itse sopimuksesi tai uusi asiakas tekee osoitteeseen sopimuksen. Päätä vanha sopimus siihen päivään, kun muutto ja loppusiivous on hoidettu.

Sähköt katkeavat kohteesta sopimuksen päättyessä, jos uuden asiakkaan sopimusta ei ole tehty.

Kun muutat, jatkamme määräaikaista sähkösopimustasi uudessa osoitteessa samaan hintaan sopimuskauden loppuun asti.

Sähköä voidaan tuottaa monella eri tuotantotavalla. Tyypillisesti myymämme sähkö ostetaan pohjoismaisesta sähköpörssistä ja sen tuotantojakauma noudattaa sitä, kuinka Pohjoismaissa sähköä tuotetaan. Jos haluat uusiutuvilla energialähteillä tuotettua sähköä, voit valita esimerkiksi Ympäristösähkön, joka on tuotettu aurinko-, tuuli ja vesivoimalla, tuulisähköllä tuotetun Tuulisähkön tai vesivoimalla tuotetun Kiinteähintaisen sähkösopimuksen.

Sähkön myynti- ja toimitusehdot sekä palveluhinnastot löydät Hinnastot ja ehdot -sivulta.

Jaa: