Sähkösopimus ja sähkön hinta

Ympäristöpennillä tuet uusiutuvaa energiaa

Hankkimalla Ympäristöpennin vaikutat uusiutuvan sähköntuotannon lisääntymiseen ja uudenlaisten energiainnovaatioiden kehitykseen Suomessa. Lisäksi saat tuulisähköä vuosittain 1000 kWh.

Näin ympäristöpenni toimii

  • Valitse Ympäristöpenni lisätuotteena uutta sähkösopimusta tehdessäsi tai olemassa olevan sopimuksen oheen lähettämällä viesti asiakaspalveluun.
  • Maksat Ympäristöpennistä 1,71 € kuukaudessa sähkölaskun yhteydessä.
  • Saat vuodessa 1000 kWh tuulisähköä – noin puolet kerrostalokaksion vuosikulutuksesta.
  • Tuplaamme kuukausittain maksamasi summan ja talletamme sen Ympäristöpenni-tilille. Kerrytät siis tilin saldoa joka kuukausi 3,42 €:lla.
  • Käytämme Ympäristöpenni-tilin varoja uusiutuvan energian ratkaisujen tukemiseen.

Ympäristöpennin tukemat hankkeet

Käytämme Ympäristöpenni-tilille kertyvät varat lyhentämättömänä hiilidioksidipäästöjä vähentäviin energiainvestointeihin ja uusiutuvien energiatuotantomuotojen käytön lisäämiseen. Ympäristöpenni-varojen käyttöä valvoo energia-alan asiantuntijoista koostuva Ympäristöpenni-raati. Varoja on käytetty viime vuosina erityisesti aurinkoenergiaan liittyviin innovaatioihin.

Tällä hetkellä Ympäristöpenni-asiakkaita on yhteensä 8 589. Ympäristöpenni-tilin saldo 1.9.2020 oli 3 038 431,29 €.

Suvilahden aurinkovoimala ja uraauurtavat Nimikkopaneelit

Kehitimme Ympäristöpennin avulla täysin uudenlaisen mahdollisuuden jokaiselle ryhtyä aurinkosähkön tuottajaksi: rakensimme Suvilahteen aurinkovoimalan, jonka paneelit ovat asiakkaidemme vuokrattavissa.

Valmistuessaan vuonna 2015 Suvilahden aurinkovoimala oli Suomen suurin ja kasvatti Suomen verkkoon kytkettyä aurinkosähkötehoa yli 10 prosentilla.

Suvilahden Nimikkopaneelit varattiin loppuun kolmessa päivässä, jonka jälkeen aloitimme Kivikon aurinkovoimalan suunnittelun. Uusin nimikkopaneelivoimala on rakennettu Messukeskuksen katolle, ja olemme luvanneet rakentaa lisää aurinkovoimaloita niin kauan kuin kysyntää Nimikkopaneeleille riittää.

Lue lisää

Aurinkopaneelipenkit

Helsinkiin tuotiin viisi aurinkopaneelipenkkiä, joissa voi ladata sähköpyörän tai mobiililaitteen. Penkeissä riittää virtaa silloinkin, kun aurinko ei paista, sillä aurinkopaneelin tuottama sähkö varastoituu akkuun.

Lue lisää

Sähköpyörien latausasema

Suomen ensimmäinen aurinkopaneelien ja sähkövaraston voimalla toimiva ilmainen sähköpyörän latausasema perustettiin Helsinkiin Katajanokan rantaan.

Lue lisää

Muita Ympäristöpennin tukemia hankkeita viimeisen vuosikymmenen ajalta

Kaksi tuulimyllyä Linnanmäen huvipuistolle

Suomen Hyötytuuli Oy:n tuulivoimapuiston laajennus Raahessa

Aurinkopaneelit vegaanikioski Jänölle

Ympäristöpenni tuki Suomen ensimmäisen vegaanisen grillikioskin siirtymistä aurinkoenergiaan. Jänö sai katolleen kahdeksan aurinkopaneelia, joiden tuottama sähkö riittää kesäisin kioskin ilmastoinnin ja kylmälaitteiden käyttöön.

Lue lisää

Aurinkopaneelit Stadin puutarhurille

Helsingin Herttoniemen kartanolla sijaitseva luomuviljelytila sai Ympäristöpennin avustuksella aurinkopaneelit, joiden tuottamaa sähköä käytetään kesäkahvilan pyörittämiseen.

Ympäristöpenniraati

Energia-alan asiantuntijoista koostuva raati valvoo Ympäristöpennitilin varojen käyttöä. Raadissa on alla esiteltyjen henkilöiden lisäksi mukana myös Irma Karjalainen, HSY:n seutu- ja ympäristötiedon tulosaluejohtaja sekä Risto Lahdelma, Aalto yliopiston energiatekniikan professori. 

Milja Aarni

Milja toimii Motivassa uusiutuvan energian asiantuntijana ja vastaa mm. aurinkoenergiaan ja sähkön alkuperätakuuseen liittyvistä kysymyksistä sekä uusiutuvan energian asentajien koulutusjärjestelmän koordinoinnista. Milja on mukana myös kuluttajien energianeuvonnassa, minkä lisäksi uusiutuvan energian edistäminen kuntatasolla kuuluu työtehtäviin. Ennen Motivaa Milja työskenteli pitkään Energiateollisuus ry:ssä asiantuntijana vastuualueinaan mm. tuulivoima.

 

Eeva-Lotta Apajalahti

Eeva-Lotta Apajalahti on tutkijatohtori Helsingin yliopiston Kuluttajatutkimuskeskuksessa. Hänen tutkimuksensa liittyy energiajärjestelmän murrokseen, niin organisaatiotasolla kuin myös energian loppukäytön tasolla. Tutkimuksessaan hän pyrkii tarkastelemaan tuotantoa ja kulutusta yhdessä eikä erillisinä toimintoina. Tällä hetkellä hän tutkii kotien energiakäytäntöjä lämmityksen ja pyykinpesun osalta, sekä erilaisia energiakokeiluja ja sitä, miten kokeilujen avulla voidaan muovata energiajärjestelmää.

 

Tomi Hämäläinen

Tomi Hämäläinen toimii energia- ja ympäristötekniikan opettajana korkeakoulussa. Tomi pitää energiantuotantoa ja sen ympäristövaikutusten pienentämiseen liittyvää tekniikkaa varsin ajankohtaisena ja mielenkiintoisena.

Tomin mielestä on hienoa päästä toimimaan osana ympäristöpenniraatia ja vaikuttamaan puhtaamman energiantuotannon rakentamiseen.

 

Krista Jaatinen

Krista kehittää Helenillä uusia tuotteita ja palveluita erityisesti aurinkoenergiaan liittyen.

Kristassa yhdistyvät luova ajattelu ja ongelmanratkaisukyky, ja hän tuokin raatiin näkemystä hajautetun tuotannon tulevaisuuden asiakaskeskeisistä ratkaisuista.

Jaa: