Sähköautojen latausverkosto

Helenin sähköauton latauspisteet varmistavat, että pääset sähköautollasi määränpäähän asti. Rekisteröitymällä Helen Latauksen asiakkaaksi saat käyttöösi Helenin sähköautojen latausverkoston.REKISTERÖIDY

Helenin julkinen sähköauton lataus

Latauspisteverkostomme käsittää yli 150 pistettä, joista osa on pikalatauspisteitä ja osa keskinopeita latauspisteitä. Helen Latauksen asiakkaana sinulla on käytössäsi myös Virran Euroopan laajuinen sähköautojen latausverkosto.

Löydä lähin latauspiste

Miksi Helen Lataus?

Ei kuukausimaksua. Maksat vain ja ainoastaan toteutuneista lataustapahtumista.

Helenin julkisilla sähköauton latauspisteillä lataat autosi puhtaalla tuulisähköllä. 

Saat latausta varten käyttöösi maksuttomat RFID-tunnisteet.

Näin lataat hyödyntäen Helen Latausta

Etsi lähin vapaa latauspiste. Löydät sen karttasivulta tai käyttämällä kumppanimme Virran mobiilisovellusta.

Tunnistaudu latauspisteellä Helen Latauksen RFID-tunnisteella (kortti tai avaimenperä) tai kumppanimme Virran mobiilisovelluksella

Kytke kaapeli kiinni ja anna auton akun latautua niin täyteen kuin haluat.

Lopeta lataus samalla tavalla kuin aloititkin, eli joko Helen Latauksen RFID-tunnisteella tai Virran mobiilisovelluksella.  • Helen Latauksen asiakkaana saat maksutta käyttöösi kaksi eri RFID-tunnistetta: avaimenperän ja kortin. Voit valita, kumpaa haluat käyttää latauksen aloittamiseen.
  • Ennen RFID-tunnisteiden saapumista voit aloittaa latauksen myös kumppanimme Virran mobiilisovelluksella.

Latauksen hinta Helenin omilla latauspisteillä

  • Helsingin kantakaupunki 1 -alueella: 2€/h + 0,15 €/kWh.
  • Helsingin kantakaupunki 2 -alueella: 1€/h + 0,15 €/kWh.
  • Muu Helsinki ja muu Suomi 0,25€/kWh. Ensimmäiset kolme tuntia ilman aikaveloitusta, jonka jälkeen 1€/h. Kello 21-07 välillä ei aikaveloitusta. 
  • Liityntäpysäköinti 0,25€/kWh. Ensimmäiset 10h ilman aikaveloitusta,
    jonka jälkeen 1€/h.
  • Pikalataus 50 kW 0,22 €/min.
  • Suurteholataus 150 kW 0,30 €/kWh, 60 min jälkeen lisäksi aikaveloitus 0,2€/min.

Helsingin kantakaupungin latauspisteissä on lisäksi yöhinnoittelu. Kun lataus alkaa kello 21-07 välillä, latauksen hinta on 0,25€/kWh ilman erillistä aikaveloitusta.

Lisäksi voit ladata sähköautoasi kumppanimme Virran latauspisteillä, joiden hinnoittelu on nähtävillä Virran mobiilisovelluksessa. 

Oletko jo asiakas?

Kirjaudu asiakassivullesi, jossa voit nähdä lataushistoriasi sekä muokata maksukorttisi tietoja. 

Kirjaudu asiakassivulle

Helen Lataus asiakaspalvelu

Tarvitsetko apua latauspalvelua koskien? Asiakaspalvelumme auttaa vuorokauden ympäri puhelinnumerossa 09 617 8030 

Hanki sähköauton latauspiste

Usein kysyttyä

Helen Latauksella voit ladata sähköajoneuvosi Helenin latauspisteillä. Piste voi olla yksityinen, jolloin sinun pitää pyytää käyttöoikeus sen käyttämiseen latauspisteen omistajalta (esim. taloyhtiö tai yritys). Piste voi olla myös julkinen, jolloin kuka tahansa voi ladata sillä. Helenin oman julkisen latausverkoston lisäksi käytössäsi on myös kumppanimme Virran julkiset latauspisteet Suomessa ja muualla Euroopassa. Voit etsiä lähimmän julkisen latauspisteen kartalta

Kunkin latauspisteen ajantasainen hinta näkyy Virta-mobiilisovelluksessa. Helenin julkisen latauksen yleiset hinnoitteluperiaatteet löytyvät myös tältä sivulta kohdasta "Latauksen hinta Helenin omilla latauspisteillä".

Aloita lataus näyttämällä RFID-tunnistettasi latauspisteen lukijaan tai aktivoi lataus alkamaan Virta-mobiilisovelluksella.

RFID-tunniste on esine, jolla voit tunnistautua latauspisteellä ja aloittaa latauksen. Helen Latauksen asiakkaana saat käyttöösi maksutta kaksi RFID-tunnistetta: Avaimenperän ja kortin mallisen. Voit päättää itse, kumpaa haluat käyttää, vai vaihdellen molempia.

Voit tilata oman RFID-tunnisteen rekisteröitymisen yhteydessä tai myöhemmin asiakassivujen kautta. Tunnisteita on kaksi, pankkikortin mallinen sekä avaimenperä, joista saat automaattisesti molemmat tilauksen yhteydessä. Voit itse päättää, kumpaa tunnistetta haluat käyttää (vai vaihdellen molempia). Ensimmäiset RFID-tunnisteet ovat asiakkaalle maksuttomia. Jos joudut tilaamaan uuden RFID-tunnisteen, veloitamme siitä 10 €.

Palvelussa ei ole kuukausimaksua. 

Lataustapahtuma maksetaan palveluun lisätyllä maksukortilla. Kuukauden aikana toteutuneet lataustapahtumat veloitetaan kerran kuussa.

Varmista ensin, että latauskaapeli on kytketty oikein ja pohjaan asti. Mikäli lataus ei tämänkään jälkeen käynnisty, kokeile aloittaa lataus uudestaan RFID-tunnisteella tai Virta-sovelluksella.

Ei, Helen-latauspisteillä latauksen voi aloittaa RFID-tunnisteen lisäksi käyttämällä Virta-mobiilisovellusta. Virta-sovellus on ladattavissa App Storesta ja Google Play -kaupasta.

Latauksen voi aloittaa Helenin RFID-tunnisteiden lisäksi myös Virta-mobiilisovelluksella. Lataa Virta-sovellus sovelluskaupastasi ja kirjaudu siihen Helen Latauksen tunnuksillasi. Kun olet aloittamassa latausta Helenin tai Virran latauspisteellä, etsi kyseinen latauspiste sovelluksesta, pyyhkäise "Aloita lataus" ja kytke kaapeli autoon.

Helenin latauspisteet ovat osa kumppanimme Virran latausverkostoa, löydät kaikki tähän verkostoon kuuluvat latauspisteet karttasivulta. Löydät latauspisteet myös Virta-mobiilisovelluksesta. Helenin latauspisteet erotat katukuvassa Helenin graafisesta ilmeestä.

Pääset nollaamaan salasanasi asiakassivujen kirjautumisnäkymästä tai Virta-mobiilisovelluksessa.

Pääset päivittämään maksukorttitietosi asiakassivuilla. Lisätäksesi uuden maksukortin vanha maksukortti on poistettava ensin.

Suosittelemme rekisteröitymistä sekä paremman asiakaskokemuksen, että edullisemman hinnoittelun takia. Voit kuitenkin aloittaa latauksen myös ilman rekisteröitymistä syöttämällä maksukorttisi ja käyttämäsi latauspisteen tunnusnumeron kertamaksusivustolle. Huomaa, että rekisteröitymättömiltä käyttäjiltä peritään korkeampi latausmaksu.

Rekisteröidy ensin Helen Latauksen asiakkaaksi asiakassivuilla. Tämän jälkeen taloyhtiösi antaa sinulle käyttöoikeuden latauspisteisiin.

Rekisteröidy ensin Helen Latauksen asiakkaaksi asiakassivulla. Tämän jälkeen työnantajasi antaa sinulle käyttöoikeuden latauspisteisiin.

Jaa: