• Asiakaspalvelumme palvelee normaalisti verkossa ja puhelimitse, asiakaspalvelupiste Helsingin Kampissa on toistaiseksi suljettu.
Taloyhtiön energiatehokas lämmitys

Huoletonta lämmitystä ja jopa 10 % säästöä Kiinteistövahdilla

Kiinteistövahti auttaa taloyhtiön lämmityksen optimoinnissa. Se parantaa asuinmukavuutta, tuo säästöjä lämmityskustannuksiin ja tekee asumisesta ilmastoystävällisempää. Palvelu on saatavilla kaikkialle Suomeen, kaiken kokoisiin ja tyyppisiin taloyhtiöihin. Kiinteistövahti on käytössä jo 50 000 asunnossa eri puolilla Suomea.

Katso hinnat ja tilaa Tutustu hyviin kokemuksiin

Oletko jo Kiinteistövahti-asiakas? Kirjaudu sisään

Datan avulla tehokkaampaa lämmitystä

Kiinteistövahdin teho perustuu datan tehokkaaseen hyödyntämiseen.

Lämpötila- ja ilmankosteustietoa analysoimalla on mahdollista selvittää, milloin rakennusta lämmitetään liikaa ja milloin liian vähän.

Kiinteistövahti tietää, miten nämä tilanteet korjataan ja halutessasi tekee tarvittavat säädöt puolestasi täysin automaattisesti.

Katso, miten Kiinteistövahti toimii

Miksi Kiinteistövahti?

Tuo säästöjä lämmityskustannuksiin

  • Kiinteistövahdin tuoma säästö on tyypillisesti 5-10 % taloyhtiön lämmityskustannuksista.

Parantaa asumismukavuutta

  • Asuntojen sisälämpötila säilyy tasaisena koko lämmityskauden kaikkialla kiinteistössä.

Auttaa kiinteistön arvon säilyttämisessä

  • Kiinteistövahti pidentää rakennuksen elinkaarta.

Lisää asumisen huolettomuutta

  • Kiinteistövahti tunnistaa piileviäkin ongelmia, joita ei välttämättä voi vielä silmin havaita. Tällaisia voivat olla esimerkiksi ilmankosteuteen liittyvät ongelmat.

Pienentää taloyhtiön ilmastovaikutuksia

  • Turhaa lämmitystä karsimalla taloyhtiön energiankulutus pienenee. Kiinteistövahti mahdollistaa taloyhtiölle helpon ja vaivattoman ilmastoteon.

Laske hinta taloyhtiöllesi

Näin Kiinteistövahti toimii

1. Taloyhtiön asuntoihin asennetaan huomaamattomat anturit, jotka mittaavat lämpötilaa ja ilmankosteutta.

2. Mitattu data menee Helenin pilvipalveluun, joka analysoi sitä jatkuvasti.

3. Datan perusteella Kiinteistövahti ohjeistaa taloyhtiötä säätämään lämpötilaa tai optimoi sitä automaattisesti. Palvelu antaa myös reaaliaikaiset ilmoitukset poikkeavista lämpötiloista ja ilmankosteusarvoista.

4. Isännöitsijä, taloyhtiön hallitus ja huoltoyhtiö voivat seurata mittaustietoa ja palvelun suosittelemia toimenpiteitä verkkopalvelun kautta tai kausittain toimitettavasta raportista.

Tekoälyä pannuhuoneeseen

Valitessasi Kiinteistövahdin automaattisella lämmönohjauksella tekoäly pitää huolta olosuhteiden tasaisuudesta ja energiatehokkuuden optimoinnista puolestasi.

Järjestelmä tekee jatkuvasti pieniä korjausliikkeitä ja oppii niistä itsestään huomioiden niin ulkoiset kuin sisäisetkin muuttuvat tekijät. Näitä ovat mm. muutkin säätilan muutokset kuin ainostaan lämpötila sekä ihmisten käyttäytymisestä kuten ruuanlaitosta syntyvä lämpö. Näin lämpötila pysyy varmasti aina optimaalisena ja aivan lyhytkestoisimmiltakin ylilämmityshetkiltä vältytään.

Mitä asiakkaamme sanovat Kiinteistövahdista?

Riihimäen kaupungin vuokra-asuntoja hallinnoiva Kotikulman Kiinteistöpalvelut Oy on pystynyt laskemaan patteriverkoston menoveden lämpötilaa useissa kiinteistössä Kiinteistövahdin avulla. Myös lämpötilaan liittyvien asukaspalautteiden käsittely on nopeutunut.

"Aikaisemmin lämpötilojen hallinta on ollut mutun pohjalla. Nyt olemme saaneet siihen datan rinnalle", kertoo projektipäällikkö Matti Sinisalo Kotikulman Kiinteistöpalvelut Oy:stä.

"Hekan tavoitteena on saada paremmat tiedot asuntojen olosuhteista ja siten parantaa asukkaiden asumisoloja samalla energiatehokkuutta lisäten."

   

Vesa Jurmu
Helsingin kaupungin asunnot Oy

Kiinteistövahti on käytössä Helsingin kaupungin asunnot Oy:n kiinteistöissä, joissa on noin 50 000 asuntoa. 

Lue lisää

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä!

Jätä yhteystietosi, niin asiantuntijamme ovat sinuun yhteydessä.

Jos haluat hankkia Kiinteistövahti-palvelun useampaan taloyhtiöön, kerro se tässä.

Usein kysyttyä Kiinteistövahdista

Kiinteistövahdin ytimessä on asunnoista mitattavan datan seuraaminen ja analysointi sekä niiden pohjalta suoritetut toimenpiteet ja annettavat suositukset.

Olosuhteet voidaan saada varsin hyvin tasoitettua oikeaan tietoon perustuvalla säätökäyrän korjauksella. Automaattinen säätö tuo lisäksi paitsi huolettomuutta, myös mahdollistaa sääennusteen sekä rakennuksen ulko- ja sisäpuolisten muutosten huomioimisen reaalaikaisesti esimerkiksi vuorokauden- ja vuodenaikojen mukaan.

Kyllä toimii. Valinnastasi riippuen palvelu kertoo miten nykyisen järjestelmäsi asetuksia kannattaa muuttaa tai ohjaa nykyisen laitteston rinnalle asennettavan säätimen kautta lämmitystä.

Sopii ehdottomasti. Suosittelemme Kiinteistövahtia myös rakennuksiin, joissa on uusi lämmönvaihdin. Kiinteistövahti auttaa lämmönvaihtimen säätämissä sopivaksi rakennukselle ja auttaa tunnistamaan takuun piiriin kuuluvat muutosvelvoitteet ajoissa.

Huoneistokohtaiset ratkaisut eivät yleisesti ottaen ole suositeltavia asunnoissa, joissa on keskitetty lämmitysjärjestelmä. Ilmalämpöpumpulla ja muilla vastaavilla ratkaisuilla lämmittäminen on lähtökohtaisesti kalliimpaa kuin koko kiinteistön kattavalla järjestelmällä.

Jos taloyhtiön järjestelmän asetukset eivät palvele tarkoitustaan tai järjestelmä on epätasapainossa, on ymmärrettävää, että asukkaat voivat päätyä asuntokohtaisiin ratkaisuihin. Kiinteistövahti auttaa tunnistamaan epäkohdat ja vähentämään asuntokohtaisten ratkaisujen tarvetta.

Kyllä. Kiinteistövahti on saatavilla koko maassa.

Maalämpökohteiden lämmitystä ohjataan tyypillisesti samaan tapaan kuin kaukolämmitettyjä rakennuksia. Kiinteistövahti auttaa yhtä lailla parantamaan maalämpöjärjestelmän tehokkuutta. 

Kun mittapisteitä on vähintään 30 %:ssa asunnoista, palvelu kykenee saamaan luotettavan kokonaiskuvan lämmitysjärjestelmän ja energiatehokkuuden osalta, ja siten tuottamaan riittävän tarkkoja suosituksia ja korjaustoimenpiteitä tilanteen korjaamiseksi. Pienempi määrä mittapisteitä ei tuota riittävän kattavaa ja luotettavaa ymmärrystä koko rakennuksen lämmitysjärjestelmän ja energiatehokkuuden kuvaamiseksi, sillä muun muassa huoneistokohtaiset ratkaisut ja asukkaiden käyttäytyminen vaikuttavat helposti kokonaiskuvaan.

Lämpötila- ja ilmankosteustiedot kaikista asunnoista mahdollistavat kattavamman kuvan patteriverkoston tasapainotilanteesta ja ilmankosteudesta. Poikkeava kosteustieto kertoo pahimmillaan vesivahingosta tai ilmanvaihdon riittämättömyydestä. Myös patteriverkoston epätasapainotilanne havaitaan isoista huoneistojen välisistä sisälämpötilaeroista.

Suosittelemme sijoittamaan mittapisteet ensisijaisesti rakenteellisesti kylmimpiin asuntoihin ja jakamaan loput mittapisteet tasaisesti talossa siten, että jokaiseen kerrokseen tulee vähintään yksi mittapiste.

Rakenteellisesti kylmimmät asunnot huomioimalla varmistetaan kaikille asukkaille riittävä lämmitys. Näitä ovat tyypillisesti kulma-asunnot, ylimpien ja alimpien kerrosten asunnot, vähiten auringolle altistuvat asunnot sekä muuten suhteellisesti paljon ulkoseinäpinta-alaa sisältävät asunnot. Suosittelemme asentamaan mittarin etenkin asuntoihin, jotka ovat kärsineet lämpötilan ja ilmankosteuden vaihteluista.

Mikäli asukas tai asunnon omistaja ei syystä tai toisesta halua mittaria asuntoonsa, suosittelemme sijoittamaan sen seuraavaksi lähimpään asuntoon. 

imagetsdwn.png

Mittapisteet mittaavat valituista asunnoista puolen tunnin tai tunnin välein lämpötilaa ja suhteellista ilmankosteutta.

Anturi asennetaan seinälle n. 150 cm korkeudelle lattiasta. Anturissa on valmiina kaksipuolinen teippi, jolla se on helppo kiinnittää seinälle.

Erityisen tärkeää on huomioida, etteivät ulkopuoliset lämmön- tai kosteudenlähteet pääse vaikuttamaan mittaukseen. Mittaria ei tule sijoittaa lämpöpatterin yläpuolelle, kylpyhuoneeseen tai kylpyhuoneen oven läheisyyteen, ikkunan viereen, paikkaan johon osuu suora auringonvalo, keittiöön tai lähelle kodinkoneita tai elektronisia laitteita.

Mikäli mahdollista, suosittelemme sijoittamaan anturin aina paikkaan, jossa asukkaat viettävät aikaa ja jossa on lämpöpatteri. Olo- tai makuuhuone on siis parempi kuin eteinen.

Palvelun toimituksen yhteydessä toimitetaan kuvalliset asennusohjeet mikäli asennus ei sisälly pakettiin.

Säätämisen tarve ei usein ole jatkuvaa, mutta automatisointi tuo huolettomuutta ja sillä päästään vielä hieman parempiin tuloksiin. Siksi voit valita palvelun pelkillä suosituksilla tai tekoälyyn perustuvalla automaattisella ohjauksella.

Säästöt riippuvat taloyhtiönne lähtötilanteesta. Useimmiten asuinrakennuksissa ilmenee ylilämpöä suhteessa suositeltuun ja haluttuun sisälämpötilaan, ainakin ajoittain. Ylilämmityksen korjaaminen tuottaa aina säästöjä.

Toisaalta ajoittain asuntoja saatetaan myös alilämmittää, jolloin palvelu auttaa saavuttamaan miellyttävämmät olosuhteet ja vähentämään kiinteistöhuollon työmäärää.

Yli 2000 rakennuksen lämpötilatietojen perusteella olemme huomanneet, että asuntoja ylilämmitetään keskimäärin noin 5 prosenttia.

Lämmönsäätimelle on asetettu säätökäyrä, josta käytetään myös nimitystä taulukkosäätö. Säätökäyrän avulla säädin ohjaa patteriverkoston menoveden lämpötilaa suhteessa ulkolämpötilaan. Pakkassäällä patteriverkostoon ohjataan kuumempaa vettä kuin leudommalla säällä.

Säätökäyrälle on tyypillisesti määritelty patteriverkostolle lähtevän veden lämpötilan asetusarvot esimerkiksi 5, 10 tai 20 ulkolämpötila-asteen välein.

Alkuperäiset arvot perustuvat yhtenä ajanhetkenä tehtyihin asetuksiin laskennallisen mallin mukaan ja rakennuksen elinkaaren aikana tapahtuvia muutoksia harvoin huomioidaan.

Kiinteistövahti tunnistaa, miten näitä asetusarvoja on suositeltava muuttaa tasaisempien ja tarkoituksenmukaisempien sisälämpötilojen saavuttamiseksi. Kiinteistövahti mahdollistaa siis säätökäyrän korjaamisen huomioimalla ulkolämpötilan lisäksi lämmityksen todellisen lopputuloksen eli asuntojen sisälämpötilat.

Jaa: