• Asiakaspalvelumme palvelee normaalisti verkossa ja puhelimitse, asiakaspalvelupiste Helsingin Kampissa on toistaiseksi suljettu.

Sähköautojen latauspisteet

Liikenne sähköistyy, samoin autopaikat. Tarjoamme taloyhtiöille helpon ja turvallisen ratkaisun sähköautojen lataamiseen suunnittelusta asennukseen ja ylläpitoon. Pääset sujuvasti alkuun etäkatselmuksella, joka kertoo taloyhtiösi kapasiteetin sähköautojen latauspisteiden asentamiseen.

 

Tutustu etäkatselmukseen   Lataa esite

Kattavimmat ratkaisut täyssähkö- ja hybridiautojen lataamiseen taloyhtiössä

Pitkä energia-alan osaamisemme takaa juuri teidän taloyhtiönne tarpeisiin sopivat sähköautojen latausratkaisut. Meillä on jo yli 500 000 tyytyväistä energia-asiakasta ja pitkä kokemus sähköautojen latausratkaisuista Suomessa.

Markkinoiden fiksuin

Älykkäät latauspisteet laskuttavat vaivattomasti suoraan asiakkaalta käytön mukaan. Älykäs kuormantasaus mahdollistaa lataustehon tasapuolisen jakautumisen kun ladataan useampaa autoa samanaikaisesti.

Turvallisuus taattu

Toimittamamme latausratkaisut täyttävät kansalliset sähköturvallisuusvaatimukset. Hoidamme latauspisteiden asennuksen turvallisesti ja huolehdimme latauspalvelun käyttöönotosta sekä ylläpidosta.

Ilman isoja investointeja

Tarjoamme taloyhtiöille latausratkaisun, joka on toteutettavissa kohteen nykyisen sähkökäyttöpaikan kapasiteetilla. Moneen kohteeseen on mahdollista asentaa latausratkaisu ilman aloituskustannuksia.

Jäikö kysymyksesi vaille vastausta tai haluatko kuulla lisää? Ota yhteys asiantuntijoihimme!

Monipuolisin valikoima sähköautojen latauslaitteita

Tarjoamme suomalaisiin olosuhteisiin sopivia latauslaitteita, joissa on turvallinen sähkönkatkaisu. Laitevalikoimastamme löytyy sopivia laitteita vastaamaan asiakkaiden erilaisiin tarpeisiin. Valikoimaamme kuuluu latauslaitteita niin täyssähkö- kuin hybridiautoille.

Keskinopeat latauslaitteet

Suurin osa sähköautoista ladataan kotona ja yleensä yöaikaan. Tähän tarpeeseen sopii hyvin keskinopea latausteho. 

Valikoimaamme kuuluu useita älykkäitä ja kestäviä vaihtoehtoja hybridi- ja täyssähköautojen lataamiseen: ICU Eve mini, ICU Eve ja Ensto Chago Pro

  • Latausaika n. 4–8 tuntia
  • Latausteho on 3,7 kW–22kW
  • Type 2 -latauspistoke

Peruslatauslaite on hyvä valinta pientaloyhtiölle. Lataukseen käytetyn sähkön kulutuksen seuranta tapahtuu manuaalisesti laitteessa olevan energiamittarin avulla.

  • Toimitusaika 2 vk
  • Latausteho 3,7 kW
  • Type 2 -latauspistoke tai type 2 -latauskaapeli

Onko taloyhtiössäsi Helenin latauspisteet sähköautoille?

Kun taloyhtiössäsi on jo Helenin latauspisteet sähköautoille, tulee asukkaiden ensin rekisteröityä Helen Lataus -asiakkaiksi. Tämän jälkeen asukkaat voivat pyytää taloyhtiöltäsi käyttöoikeutta latauspisteisiin.

Rekisteröidy

Avustusta sähköautojen latauspisteiden asennukseen taloyhtiöön

Asumisen ja rahoituksen kehittämiskeskus ARA myöntää avustusta sähköautojen latauspisteiden edellyttämiin kiinteistöjen sähköjärjestelmiin kohdistuviin muutoksiin. Avustuksen määrä on 45 % ja sitä voivat hakea taloyhtiöt, vuokrataloyhteisöt ja niiden omistamat pysäköintiyhtiöt. Avustuksen voi saada 55 % suuruisena, jos vähintään puolella avustuksella toteutettavista latauspisteistä voi ladata vähintään 11 kW:n teholla.

Ota yhteyttä niin voit saada avustuksen taloyhtiöllesi!

Ota yhteyttä

Sähköautoilu yleistyy vauhdikkaasti

Sähköistyminen on liikenteen megatrendi: Suomen sähköisen liikenteen tavoitteisiin on kirjattu, että vuonna 2030 sähköautoja on 250 000.

Suomen teillä on Traficomin mukaan jo nyt yli 40 000 hybridi- ja täyssähköautoa, ja puolet helsinkiläisistä on kiinnostunut hankkimaan sähköauton. Sähköautojen latauspisteet tulevat vauhdilla myös yhä useamman taloyhtiön parkkipaikoille.

Edelläkävijä sähköautojen latauksessa

Olemme olleet jo pitkään edelläkävijöitä sähköautojen latausratkaisuissa – avasimme ensimmäisen julkisen latauspisteen Suomessa Helsingin Runeberginkadulle jo vuonna 2009. Tällä hetkellä meillä on yli 150 sähköautojen latauspistettä ympäri Helsinkiä.

Tutkimus- ja kehitystyömme sähköautojen latausratkaisujen parissa on jatkuvaa. Pilotoimme Suvilahdessa Suomen ensimmäistä kaksisuuntaista sähköautojen latauspistettä.

Suomen ensimmäinen julkinen V2G-latauspiste.

Suomen kattavin sähköautojen latausverkosto

Olemme Suomen laajimman latausverkostosta vastaavan Liikennevirta Oy:n osakas ja mukana kehittämässä älykästä latausoperointia yhdessä kotimaisten energiayhtiöiden kanssa.

Liikennevirta operoi yli 1000 latauspisteen kattavaa Virta-latausverkostoa, johon myös Helenin julkiset latauspisteet kuuluvat.

Älykäs latauspalvelu mahdollistaa sähköauton latauksen nopeasti, turvallisesti ja rahaa sekä luontoa säästäen.  Palvelu laskuttaa suoraan sähköauton lataajaa, joten epäselvyyksiä latauspisteen kuluista ei synny.

Sähköauton latauspisteen hankinta taloyhtiöön

Kartoitus

Selvitämme kiinteistön valmiuden sähköauton latauspisteiden asentamiseen etäkatselmuksella.

Latauspisteen tilaus

Taloyhtiö tekee tilauksen kartoituksesta saatujen tietojen mukaan.

Asennus ja käyttöönotto

Hoidamme latauspisteiden asennuksen ja käyttöönoton turvallisesti ja vaatimusten mukaisesti.

Sähköauton lataus

Kun latauspiste on asennettu, palvelu laskuttaa suoraan sähköauton lataajaa – taloyhtiölle tai isännöitsijälle ei koidu lisävaivaa.

Usein kysyttyä sähköauton latauspisteen hankinnasta taloyhtiöön

Aluksi kartoitetaan etäkatselmuksen  avulla, mikä on nykyinen taloyhtiön sähköpääkeskuksen kapasiteetti ja kuinka moneen latauslaitteeseen nykyinen kapasiteetti riittää. Tämän jälkeen taloyhtiö voi lähteä edistämään laitetilausta kartoituksesta saatujen tietojen perusteella.

Keskinopeilla latauslaitteilla latausaika on noin 4-8 tuntia. Keskinopeat latauslaitteet soveltuvat hyvin juuri kiinteistölataukseen. Latausaika riippuu auton sisäisestä laturista, automallista ja onko kyseessä täyssähkö- vai hybridiauto.

Helenin älykäs latauspalvelu tunnistaa lataajan ja laskuttaa toteutuneet lataustapahtumat lataajan maksukortilta. Taloyhtiö latauslaitteen omistajana määrittää hinnan lataukselle ja lataustulot tuloutetaan automaattisesti latauspisteen omistajalle.

Lataajan tulee rekisteröityä Helen Lataus -palvelun käyttäjäksi osoitteessa https://rekisteroidy.lataus.helen.fi/register. Rekisteröitymisen jälkeen taloyhtiö antaa lataajalle käyttöoikeuden taloyhtiön latauspisteille. Käyttöoikeus annetaan palvelun hallintapaneelissa sille sähköpostiosoitteelle, jolla lataaja on rekisteröitynyt Helen Lataukseen.

Rekisteröityessään Helen Lataukseen lataaja voi tilata itselleen RFID-tunnisteet, joilla hän aloittaa latauksen latauspisteellä. Latauksen voi aloittaa myös kirjautumalla Helen Latauksen tunnuksilla Virran mobiilisovellukseen.

Kustannukset vaihtelevat paljon kohteittain. Isoimmat kulut syntyvät yleensä perussähköinfran rakentamisesta. Siksi liikkeelle kannattaa lähteä tilaamalla etäkatselmus, joka selvittää kiinteistön kapasiteetin sähköautojen latauspisteiden asentamiseen. Usein kustannukset jaetaan taloyhtiön osakkaiden kesken, mutta on tärkeää huomioida, että autopaikkojen hallinta vaikuttaa päätöksentekomenettelyyn ja kustannusten jakamiseen. Autopaikka on joko yhtiön tai osakkaan hallinnassa: asunto-osakeyhtiön yhtiöjärjestys on tässä ratkaiseva.

Lämmitystolpasta lataaminen ei ole suositeltavaa, eikä lämmitystolppia ole suunniteltu jatkuvaan lataukseen. Kiinteistöliitto ja Isännöintiliitto eivät suosittele lataamista lämmitystolpasta.

Helenin lataushallintapalvelu mahdollistaa älykkään kuormanhallinnan. Tämä tarkoittaa, että Helenin latauslaitteet jakavat lataustehon automaattisesti siten, että teho jakautuu tasaisesti kaikille, kuitenkaan kuormittamatta liikaa taloyhtiön sähköpääkeskusta.

Helen latauspalveluun liitetyt latauslaitteet ovat etävalvonnassa ja vikatilanteissa käyttäjä voi ottaa yhteyttä suoraan Heleniin. Isännöitsijän tai taloyhtiön ei tarvitse varautua latauspisteiden asennukseen lisäresurssein.

Taloyhtiöissä on tärkeää miettiä, investoivatko he ratkaisuun, joka vastaa myös tulevaisuuden tarpeisiin. Latausjärjestelmän olisi siis hyvä olla laajennettava, jotta se voi ottaa huomioon kasvavan lataustarpeen sähköautojen määrän monikertaistuessa.

Meiltä saat helposti kaikki lataukseen liittyvät palvelut kartoituksesta ja suunnittelusta aina asennukseen ja ylläpitoon saakka. Meillä on pitkä kokemus sähköisen liikenteen kehittämisestä ja teemme jatkuvaa tutkimus- ja kehitystyötä sähköautojen latausratkaisujen parissa.

Lataa esite

Esiteestä löydät tärkeimmät faktat sähköautojen latauspisteiden hankinnasta taloyhtiöön.

 

Lataa PDF-esite

Ota yhteyttä

Hanki kiinteistöösi oma latauspiste ja ole mukana sähköisen liikenteen kehityksessä. Voit jättää yhteydenotto- tai tarjouspyynnön oheisella lomakkeella. Y-tunnus auttaa meitä palvelemaan sinua nopeammin.

Esimerkiksi sähköliittymän koko (muodossa 3x25A, 3x35A jne.), asumismuoto ja auton malli.
Jaa: