Fastigheter

Laddning av elbilar

Finlands första offentliga gatuladdningsstation för elbilar öppnades på Runebergsgatan redan 2009. Sedan dess har vi aktivt utvecklat den eldrivna trafiken i huvudstaden. 

Sähköauton latauspiste

OMFATTANDE LADDNINGSNÄTVERK

Helens offentliga laddningsstationer är en del av det gemensamma laddningsnätverket Virtapiste. Virtapiste omfattar för närvarande 60 laddningsstationer runt om i landet. Bakom Virtapiste står Liikennevirta Oy som tillhandahåller tekniken och sköter tjänsterna kring den gemensamma användningen.

I Helsingfors har offentliga laddningsstationer byggts på olika håll i staden, bl.a. på anslutningsparkeringar vid tågbanan.

För närvarande har Helen mer än 40 laddningsstationer. Av dessa är 38 medelsnabba laddningsstationer medan 3 är snabbladdningsstationer. Arbetet med att utveckla och bygga ut det offentliga nätet av laddningsstationer fortsätter.

SE LADDNINGSSTATIONERNA PÅ KARTAN

BLI KUND HOS VIRTAPISTE

Genom att registrera dig för tjänsten Virtapiste kan du börja använda Helens offentliga laddningsstationer. Du kan hämta appen Virtapiste gratis i appbutikerna och registrera dig för tjänsten. Från 10.3.2015 är Virtapiste-laddningstjänsterna enbart tillgängliga för registrerade kunder.

KÖP EN EGEN LADDNINGSSTATION

Du kan också köpa en egen laddningsstation till din fastighet. Vi säljer laddningsstationer för hushåll och fastigheter.

KÖP EN LADDNINGSSTATION

Vanliga frågor

Efter 10.3.2015 går det inte att ladda bilen utan att först registrera sig. För att kunna använda Virtapiste-laddningsstationerna måste du registrera dig som användare på virta.fi. Det går snabbt och tryggt att registrera sig.

 

Reklamtejpningen på laddningsstationerna i Helsingfors förnyas under våren 2015. På den nya tejpningen syns både Virtapistes och Helens grafiska profil på ett gemensamt överenskommet sätt. Tejpningen håller samma stil som på Liikennevirtas övriga delägares – det vill säga Virtapistes – laddningsstolpar.

Laddningsstolparna har ett gemensamt kundtjänstnummer 0800 02200.

HELEN AB

  • ansvarar för utvecklingen av sitt eget laddningsnätverk i Helsingfors
  • ansvarar för underhållet av sina egna laddningsstationer tillsammans med en överenskommen samarbetspartner
    • om en kund gör felanmälan till Virtapistes kundtjänstnummer 0800 02200 förmedlar Virtapiste informationen till den överenskomna samarbetspartner som ansvarar för underhållet av Helens laddningsstationer
  • bestämmer prissättningen för sina egna laddningsstationer

LIIKENNEVIRTA OY/VIRTAPISTE

  • administrerar det landsomfattande laddningsnätverk för elbilar som delägarna tillsammans byggt upp
  • sköter kundtjänsten centraliserat på numret 0800 02200
  • underhåller internet- och mobilappen (http://virta.fi.) för det landsomfattande laddningsnätverket, där bilisterna ser alla laddningsstationer i Finland samt för Virtapistes laddningsstationer också om laddplatsen är ledig eller upptagen och vad laddningen kostar
  • säljer och levererar laddningskort till kunderna och sköter betalningstrafiken

Helen Ab är en av delägarna i Liikennevirta Oy (ägarandel 10 %). De övriga delägarna är andra energibolag. Liikennevirta Oy använder marknadsföringsnamnet Virtapiste och webbadressen är virta.fi.

Dela: